Gå till innehållet
STR Nordic – Ett starkare liv.
STR Nordic – Ett starkare liv.

Språk

Nainen nauraa hasselpähkinä kädessään

Ånga vegetariska rätter som denna!

En växtbaserad måltid är miljövänlig och lättar upp veckan bekvämt. Dessutom innehåller grönsaker en hel del viktiga fibrer, vitaminer och mineraler för vår kropp. Den färgglada måltiden är inte bara hälsosam, utan också god, och det finns en mängd olika alternativ. Men ibland behöver växtbaserad mat något extra för att hålla hungern i schack.

Ett utmärkt sätt att lägga till extra innehåll på tallriken är att använda frön och nötter som innehåller vitamin B, järn, magnesium och zink.

Utbudet är så brett att det garanterat finns ett alternativ för varje måltid som passar din smak! Det bästa är att de där små miraklen, som innehåller mycket bra fetter, håller oss väldigt mätta och smörjer våra kroppar invändigt, vilket gör att matsmältningen fungerar bättre.

Hur använder man nötter och frön?

Det enklaste av allt är att strö nötter eller frön ovanpå den färdiga maten. Det gör också att maten ser mer attraktiv ut. Prova till exempel valnötter i en sallad,hasselnötter i müsli, mandel i morgongröt och till exempel pumpafrön i grönsakspurésoppa. Pekannötter däremot passar till desserter och bakverk på grund av sin underbara kolasmak.

Nötter och pastor gjorda av dem kan också användas för matlagning. Till exempel med cashewnötter får du krämighet i mosade soppor när du låter dem mjukna i samma vatten som grönsakerna. Eller så kan du mjuka upp cashewnötterna genom att blötlägga dem i kallt vatten. Du kan mosa de mjukgjorda nötterna med en mixer och använda blandningen till exempel i en sås som grädde. Färdig cashewpasta gör samma sak.

Bra att komma ihåg

Nötter och frön innehåller mycket energi för sin storlek. Ändå rekommenderas de för daglig användning. Nötter och frön är vettig mat, eftersom de har så mycket gott förutom energi.

När det kommer till nötter och frön bör man föredra ekologiskt och variera arten, så att det inte samlas för mycket tungmetaller i kroppen. Den moderata användaren har dock ingen anledning att oroa sig, eftersom koncentrationerna övervakas noga.

Kolla in vårt breda utbud av NÖTTER och FRÖN och välj dina favoriter.


Dricks! Se här receptet på en enkel banan-pekannöttspannkaka ! 😋
Föregående artikel Fördelarna med fermenterad mat
Nästa artikel Lätt Banan Pecan Pannkaka

Lämna en kommentar

Kommentarer accepteras före publicering

* Obligatoriska datafält

Oliko juttu kiinnostava?

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat ensimmäisenä tietää viimeisimmistä blogiteksteistä, tarjouksista ja uutuuksista!