Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Mies kaataa vettä päälleen

Tips för att sköta vätskebalansen

 

Att sköta vätskebalansen är extra viktigt när sommarvärmen slår till. Om sportprestationer också är förknippade med varma förhållanden, bör ännu mer uppmärksamhet ägnas åt hydrering. Läs nedan för tips för att hålla din prestation hög och ditt sinne alert.


1. Förutse

Att känna sig törstig är alltid ett tecken på uttorkning, varför du bör dricka vatten regelbundet under dagen. Om ett vätskeunderskott har uppstått kommer det att ta lite tid att rätta till det, så att bara snabbt släcka törstkänslan är inte nödvändigtvis tillräckligt. Så kom ihåg att dricka vätska hela dagen, även om du inte är törstig.

2. Ta hänsyn till förlusten av salt som produceras av svettning

Under varma förhållanden och särskilt efter ansträngande sportprestationer korrigerar inte bara att dricka vatten kroppens vätskebalans, eftersom att dricka mycket vatten också ökar urinproduktionen. Vätskeupptaget kan förbättras genom att dricka till exempel mineralvatten eller annan dryck som också innehåller lite natrium.

3. Var också uppmärksam på vad du äter

Grönsaker, bär och frukter är bra alternativ vad gäller återfuktning, då de innehåller mycket vatten. Förutom vatten ger de dock även många andra hälsofördelar som vitaminer och fibrer. Dessutom smakar dessa naturprodukter extra gott i värmen!

Vi rekommenderar elektrolytpulver i värmen! Den färdiga drycken innehåller mineraler och C-vitamin som behövs för den svettande kroppen.

Elektrolytpulver, rengöringsmedel

  Ta reda på det här!

Edellinen artikkeli Lätt sodabröd
Seuraava artikkeli Stöd dina leder effektivt - Tips för sommarträning!

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät