
Lätt sodabröd
Om du gillar knaprigt bröd som inte saknar konsistens, då är det här receptet värt att plocka fram! Sodabröd är väldigt lätt att baka. Degen förvandlas lätt genom att variera olika mjöl, flingor, frön och nötter. Du kan få en sötare variant genom att tillsätta torkad frukt och en touch av kanel i degen.
INGREDIENSER
4 dl vetemjöl
1 dl havregryn
2 matskedar hampfrömjöl
2 matskedar pumpafrön
2 matskedar sesamfrön
3/4 tsk salt
1 tesked läsk
1 ägg
2 dl kärnmjölk
1/2 dl olivolja
TILLVERKNING
1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, kärnmjölk och olivolja. Blanda degen snabbt. Degen ska vara kladdig, men inte för lös.
2. Mjöla ett bakplåtspapper och forma önskad form av bröd på det med mjölade händer. Genom att mjöla ytan på brödet får du ett vackert mönster på det. Skär skåror på ytan av brödet så att det inte går sönder för mycket vid gräddning.
3. Grädda brödet på nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Brödet är klart när botten är fint brun.
4. Servera lätt kyld med till exempel jordnötssmör eller svart tahini .
Välj din favorit av dessa på bröd!
Kommentit
Jätä kommentti