Siirry sisältöön
STR Nordic - Ett starkare liv.
STR Nordic - Ett starkare liv.
Soodaleipä

Lätt sodabröd

Om du gillar knaprigt bröd som inte saknar konsistens, då är det här receptet värt att plocka fram! Sodabröd är väldigt lätt att baka. Degen förvandlas lätt genom att variera olika mjöl, flingor, frön och nötter. Du kan få en sötare variant genom att tillsätta torkad frukt och en touch av kanel i degen.

INGREDIENSER

4 dl vetemjöl

1 dl havregryn

2 matskedar hampfrömjöl

2 matskedar pumpafrön

2 matskedar sesamfrön

3/4 tsk salt

1 tesked läsk

1 ägg

2 dl kärnmjölk

1/2 dl olivolja

TILLVERKNING

1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, kärnmjölk och olivolja. Blanda degen snabbt. Degen ska vara kladdig, men inte för lös.

2. Mjöla ett bakplåtspapper och forma önskad form av bröd på det med mjölade händer. Genom att mjöla ytan på brödet får du ett vackert mönster på det. Skär skåror på ytan av brödet så att det inte går sönder för mycket vid gräddning.

3. Grädda brödet på nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Brödet är klart när botten är fint brun.

4. Servera lätt kyld med till exempel jordnötssmör eller svart tahini .

Välj din favorit av dessa på bröd!

Se tipsen!

Edellinen artikkeli Bärskogens skatter
Seuraava artikkeli Tips för att sköta vätskebalansen

Kommentit

Annika / STR Nordic Store - 02 november. 2021

Hei Eeva! Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että leipä onnistui hyvin. Vuoassa paistaminen on hyvä idea, se auttaa pitämään leivän paremmin muodossa. Tämä on erinomainen resepti juuri siksi, että sitä voi helposti muunnella, ja niin ihanan nopea tehdä! Iloisia leivontahetkiä!

Eeva - 02 november. 2021

Piti heti leipoa Helppo soodaleipä, kun luin ohjeen. Piimää ei ollut korvasin AB maustamaton jogurtilla. Paistoin leipävuokassa ja todella aromikas pehmeä kuohkea leipänen esim. iltapalaksi ja aamukahville. Parasta ohjeessa, ei ole sokeria tai kovaa rasvaa, eikä soodan makukaan tuntunut. Seuraavan kerran muuntelen reseptiä ohjeen vinkeillä. Kiitos ohjeesta!

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät