
Färsk gröt 2 X
Med dessa lätta färska grötar blir Takuu hungrig! Färsk gröt kombinerar många goda ingredienser. Om du vill kan du göra gröten vegansk genom att byta ut mejeriprodukter mot växtbaserade och genom att använda till exempel risprotein med vaniljsmak istället för vassleprotein.
Havre tillsätter fibrer till gröten, vilket förbättrar magens funktion. Havre är bra för kolesterolnivåerna och håller blodsockret stabilt under lång tid. Förutom protein ger vassleprotein gröt krämighet och fluffighet.
Pastor ökar näringsvärdena: särskilt mängden protein och fetter av god kvalitet. Hampgryn och frön ger en seg känsla, men ökar också fiberhalten.
En krämig hampagodis
INGREDIENSER
1 dl havregryn
1 msk vassleproteinpulver utan smak eller vaniljsmak
1 matsked cashewpasta
1 matsked hampgryn
1 banan
en nypa salt
1 dl mjölk
1 dl vanlig yoghurt
valnötter på toppen
TILLVERKNING
Blanda havregrynen, vassleproteinet och saltet. Tillsätt mjölk och yoghurt. Blanda tills det är slätt. Tillsätt cashewpasta och hampagryn. Hacka en halv banan. Låt det svälla i minst en timme. Dekorera med banan, nötter och cashewpasta. En nypa kanel funkar också!
Jordnötssmör Jordgubbsgröt
INGREDIENSER
1 dl havregryn
1 msk vassleproteinpulver utan smak eller vaniljsmak
1 matsked jordnötssmör
1 matsked pumpafrön
1 dl frysta jordgubbar
1 dl mjölk
1 dl vanlig yoghurt
1 msk God God jordgubbssylt
TILLVERKNING
Blanda havregrynen och vassleproteinet tillsammans. Tillsätt mjölk, yoghurt och jordnötssmör. Blanda tills det är slätt. Tillsätt fröna och jordgubbarna. Låt det svälla i minst en timme. Garnera med jordgubbssylt och pumpafrön.
Kommentit
Jätä kommentti