Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Mustikoita naisen kämmenillä.

Bärskogens skatter

Blev sommarens bärskörde plockad eller lämnades bärutflykten till planeringsstadiet? Blåbärssäsongen är redan över, men du hinner plocka åtminstone lingon och tranbär. Att plocka bär är en form av träning och hälsofördelarna slutar inte där. Inhemska bär kallas hälsobomber, och inte för inte. Läs nedan vilken typ av förmåner du kommer att samla in till dig själv.

1. Lågkalori

Du kan frossa i bär utan att oroa dig för extra kilon. Bär har mindre socker än de flesta frukter. Bären ska helst avnjutas. som den är utan tillsatt socker. För den som behöver extra sötma finns det alternativ här .

2. Rik på fibrer

Bär är rika på lösliga fibrer, vilket hjälper till att hålla blodsockret stabilt och har en positiv effekt på kolesterolnivåerna. De mest fiberrika naturliga bären är rönn, lac och hallon. Bland trädgårdsbären innehåller svartvinbär och aroniabär mycket fibrer.

3. Rik på vitaminer

Genom att samla bär på en mängd olika sätt kan du dra nytta av ett brett utbud av olika vitaminer. Enbart vilda blåbär innehåller gott om vitamin C, vitamin A, vitamin E och vitamin K, samt vitaminer från B-gruppen. Många vitaminer fungerar som antioxidanter i kroppen, som reglerar kroppens oxidativa stress.

4. Massor av polyfenoler

Den mörka färgen på blåbär, svarta vinbär och aronia kommer från antocyaninerna de innehåller, som är polyfenoler. Antocyaniner har studerats till exempel i relation till ögonhälsa och inflammatoriska tillstånd i kroppen.

5. Enkelhet, tillgänglighet och prisvärdhet

En absolut fördel för bär är deras lättillgänglighet. Man behöver vanligtvis inte leta särskilt långt efter skogen, så gratis supermat är lättillgängligt. Och även om man inte går till skogen så behöver man inte vara utan bär. Du kan enkelt hämta inhemska bär från snabbköpets frys. För variation, prova torkade bär eller bärpulver.

Fördelarna med bär kan också fås från kosttillskott.

Kolla in näringstillskottet Mustikka+!

Den kombinerar blåbärens naturliga krafter och effektiviteten av vitamin A!

Blueberry+, antioxidanter för immunitet
Rum

Eller prova Tranbär+björk berikad med C-vitamin!
Det ger utmärkt stöd till ditt motstånd!
Tranbär+björk starkt stöd för motstånd
 Rum
Edellinen artikkeli Färsk gröt 2 X
Seuraava artikkeli Lätt sodabröd

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät