Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Nainen kävelee syksyisessä metsässä

Topp 3 av mineraler

Speciellt på hösten pratar vi om att få i oss tillräckligt med vitaminer, men mineraler och spårämnen vill lämnas åt sidan. Det är dock bra att komma ihåg att de också har en betydande inverkan på motstånd och allmän uthållighet.

JOD

Jod stödjer kroppens energiomsättning och är därför mycket viktigt för allmänt välbefinnande. Du bör använda ett jodtillskott om du inte använder jodberikat bordssalt utan till exempel icke-joderat havssalt, rosensalt eller Himalayasalt.

De som följer en mejerifri diet bör också överväga om ett jodtillskott är nödvändigt.

Jod rekommenderas normalt med 150 µg per dag, men gravida kvinnor behöver lite mer och därför är rekommendationen för dem 175 µg. För dem som ammar är rekommendationen 200 µg per dag. Du bör inte konsumera mer än 600 mikrogram jod per dag.


STR Nordic Private Label Jod 150 µg
Vegansk jod 150 µg

KALIUM

Kalium är ett mycket viktigt näringsämne, särskilt för människor på resande fot. Kalium påverkar musklernas prestanda och nervsystemets funktion, vilket bidrar till kroppens allmänna välbefinnande.

Om du tränar mycket eller på annat sätt svettas mycket bör du säkerställa ett tillräckligt intag av kalium med ett kaliumtillskott.

Rekommendationen för dagligt intag av kalium är 3,1 g för kvinnor och 3,5 g för män per dag. Mängden kalium som erhålls från kosttillskott och berikade livsmedel bör inte överstiga 3,7 gram.

Veganskt kalium 300 mg

SELEN

Selen fungerar i kroppen som en antioxidant som stöder immunitet och skyddar celler från oxidativ stress. Dessutom stöder den funktionen hos sköldkörteln.

Selentillskott rekommenderas särskilt för veganer, eftersom kött, fisk och mejeriprodukter är de viktigaste källorna till selen.

Å andra sidan kan du överväga ett selentillskott om du bara äter ett fåtal fullkornsprodukter. Selen rekommenderas minst 50 µg för kvinnor och 60 µg per dag för män och gravida och ammande kvinnor. Du kan använda mer av en starkare, så länge du kommer ihåg att den säkra intagsgränsen är 300 µg.

Vegansk selen 150 µg

STR Nordics Private Label är en produktlinje som innehåller flera veganska kosttillskott!

Upptäck andra produkter!

Edellinen artikkeli Hur mår du?
Seuraava artikkeli Färsk gröt 2 X

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät