Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Lasten ravintolisät - poika ja tyttö hymyilevät

Är kosttillskott användbara för barn?

Fler och fler kosttillskott marknadsförs till barn och detta väcker frågor om deras verkliga fördelar. En förälder kan tvivla på nödvändigheten av dessa kosttillskott.

En mångsidig kost täcker vanligtvis ett barns näringsbehov. Det finns dock några ämnen som i studier har visat sig vara användbara för barn även som kosttillskott.

OMEGA 3

Fiskolja på sked, väcker det minnen? Hälsofördelarna med fiskolja har varit kända i flera generationer. Dessa fördelar har inte motbevisats i vetenskapens ljus, utan tvärtom; de pratas ännu mer om.

För barn är omega-3-fettsyror särskilt viktiga för hjärnans utveckling. Omega-3-fettsyror är också bra för ögonen och hjärtat.

Få hushåll äter fet fisk enligt rekommendationerna minst två gånger i veckan, så användningen av ett fettsyratillskott är fullt motiverat.

Ett kosttillskott som innehåller högkvalitativ fiskolja är också ett säkert val med tanke på dess renhet. Det är bra att veta att i ett inkapslat fettsyratillskott med tillsatt vitamin E bevaras fettsyrorna bäst utan härskning.

VITAMIN D

Människohud producerar vitamin D under påverkan av solljus. På sommaren kan behovet tillgodoses, speciellt om ditt barn gillar att leka ute. Men när hösten mörknar minskar mängden dagsljus och kroppens D-vitaminförråd krymper.

D-vitamin är viktigt för att upprätthålla immunitet och för barn är det särskilt viktigt för en sund benutveckling.

På vintern tillbringar vi mer tid inomhus, till exempel på grund av skolan, så huden kommer inte i kontakt med solljus på samma sätt som under sommarmånaderna. I det här fallet kan D-vitamin inte bildas tillräckligt, så det måste fås från mat. Ett näringstillskott är det enklaste sättet att säkerställa ett tillräckligt intag under hela året.

Hos STR Nordic kan du hitta Omega-3 tuggkapslar och D3 tuggtabletter designade för barn.

Att ta fiskolja är inte längre stötande.
Kolla in de fruktsmaksatta Omega-3 Kids tuggbara kapslarna.

En tuggtablett är ett enkelt sätt för ett barn att ta D-vitamin!
Kolla in D-vitamin tuggtabletter för barn. Beställ här!

Edellinen artikkeli Omega-3,6,7 eller 9?
Seuraava artikkeli Vad är bra att veta om proteiner?

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät