Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Riisiproteiinia ja koripallon pelaaja

Vad är bra att veta om proteiner?

Proteiner är en viktig del av människokroppen och behövs för att alla celler i kroppen ska fungera.

Proteiner består av aminosyror.

Aminosyror som människor behöver från maten kallas essentiella aminosyror, eftersom kroppen inte producerar dem själv. Det är möjligt att få essentiella aminosyror från ett högkvalitativt proteintillskott.

När det gäller proteintillskott bör du vara uppmärksam på tillverkningsprocessen förutom aminosyrasammansättningen. Tillverkningsprocessen påverkar nämligen absorptionen av tillskottet.

Proteinpulver är det bekvämaste sättet att öka proteinintaget.

Pulvret blandas väl med drycker och kan användas i matlagning. När man använder pulvret är det också lätt att kontrollera mängden protein i kosten.

Det finns skillnader i proteinkvaliteter.

När det gäller pulver är det värt att testa de befintliga alternativen för att hitta ett lämpligt tillskott för din kost.

WEY PROTEIN

Vassleprotein filtreras från vassle, en biprodukt av osttillverkning. Vassleprotein är ett mycket högkvalitativt alternativ till ett proteintillskott på grund av dess omfattande aminosyraprofil. Vassleprotein innehåller grenade BCAA-aminosyror, som är nödvändiga för muskeltillväxt.

Förutom aminosyror innehåller vassleprotein naturligt flera mineraler.

Av vassleproteinerna bör du välja ett alternativ från vilket laktos och kasein har smälts. Detta gör vassleproteinet mer välsmakande för magen.

RISPROTEIN

När det gäller risprotein är det värt att kontrollera dess produktionsmetod, eftersom aminosyrasammansättningen i groddat ris är betydligt bättre.

Risprotein har en neutral smak, är veganskt och innehåller inga allergiframkallande ingredienser. Det är därför risprotein är lämpligt för de flesta.

ÄRTPROTEIN

Ärtprotein har en mycket bra sammansättning av 16 aminosyror för växtprotein. Ärtprotein är särskilt högt i glutamin och innehåller även järn.

Ärtprotein är ett utmärkt alternativ, särskilt för dem som följer en vegansk kost.

VEGETABILISKA PROTEINBLANDNINGAR

Blandningar som innehåller olika växtbaserade proteiner är ett utmärkt alternativ för dig som följer en vegansk kost eller på annat sätt bara letar efter växtbaserat protein. Genom att till exempel kombinera ris-, ärt- och hampaproteiner får du en mer mångsidig aminosyraprofil.

Smakalternativen ger variation.

Utöver proteinpulvrets råvara är det möjligt att välja antingen smaklösa eller smaksatta pulver.

Osmaksatt proteinpulver är naturligt lämpligt för mer mångsidig användning. Däremot kräver inte ett försötat och smaksatt pulver ytterligare smak, till exempel som råvara till smoothies eller pannkakor.

Av de befintliga alternativen är särskilt proteinpulver med vaniljsmak mångas favoriter.

Jag vill lära känna Foodins högkvalitativa proteinpulver!

  Ja tack!

Den här artikeln har tagits fram i samarbete med Terveempi.fi , en webbplats specialiserad på kosttillskott.

Edellinen artikkeli Är kosttillskott användbara för barn?
Seuraava artikkeli 4 näringsämnen som är viktiga för din hud och hår

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät