Gå till innehållet
STR Nordic – Ett starkare liv.
STR Nordic – Ett starkare liv.

Språk

Mocktailit viinilasissa, grogilasissa ja korkeassa juomalasissa.

Mocktail x 3

Prova dessa tre alkoholfria drycker vid årets slut. Instruktionerna är snabba och enkla att ändra. Om du vill kan du byta ut stevian mot socker. Kom dock ihåg att då är mängden socker klart högre. Om du däremot vill utelämna det tillsatta sockret helt kan du använda kokosflingor för att dekorera glasen.

1. Äppelchilishot för en

1/2 tsk citronsaft

1 tesked Foodins äppelcidervinäger

1 cm bit färsk ingefära

en nypa Foodin's Sweet steviaextraktpulver

en nypa cayennepeppar

1/2 dl kolsyrat vatten

1/2 dl äppeljuice

kanelstång

1/2 tsk ekologiskt apelsinskal

Skala ingefäran och pressa saften från den i botten av glaset. Detta kan till exempel göras med en ren och vass vitlökspress. Tillsätt citronsaft och vinäger, stevia och cayennepeppar i glaset. Var försiktig med kryddorna eftersom de båda är riktigt starka. Du kan alltid lägga till dem efteråt om du vill ha mer sötma eller kick. Blanda väl. Häll i Vichy och äppeljuice. Dekorera glaset med en kanelstång. Tvätta apelsinen och riv lite av skalet i glaset.

Dricks! En kanelstång fungerar som en rolig visselpipa. 😉

2. Tranbärsciderdrink för en

1 burk Whole Earth Cranberry Lemonade

1 tesked Foodins äppelcidervinäger

en nypa Foodin's Sweet steviaextraktpulver

Socker för att dekorera glaset

Kanel

Isiga tranbär

Fukta kanten på glaset med vatten. Häll socker på en tallrik och rulla in kanten på det fuktade glaset i sockret så att du får en vacker bård. Häll upp saften i ett glas och blanda vinäger och stevia väl. Garnera med isiga tranbär och en nypa mald kanel.

Dricks! Instruktionerna är för en person, men du kan givetvis servera en mindre portion för två genom att använda två mindre glas. 🤗

3. Berry laku mocktail för två

1 msk lingon eller tranbär

3 stjärnanis

1 tsk rålakritspulver

1/2 tesked av Foodin's Sweet steviaextraktpulver

2 dl vatten

1 tsk av Clipper's Cold Brew Svartvinbär & Echinacea avkok

5 dl kolsyrat vatten

Lägg bryggpåsen på botten av kannan eller flaskan och häll det kolsyrade vattnet över. Täck över och överför till kylen för att vänta. Mät upp övriga ingredienser i en stålgryta. Blanda väl och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra i 12-15 minuter utan lock. Sila och ställ kallt. Häll socker på en tallrik och rulla in kanterna på två fuktade glas i sockret så att du får vackra kanter. Dela den kalla smaksatta sirapen i botten av två glas och häll iste ovanpå. Garnera med frysta bär.

Tips! Du får en glöggliknande dryck när du förbereder brygden i varmt vatten, och du kyler inte sirapen. I det här fallet, utelämna även de frysta bären och tillsätt en kanelstång i muggen istället. 😊

Föregående artikel Så här tar du hand om dina ögon
Nästa artikel Kan känslor regleras genom att äta?

Lämna en kommentar

Kommentarer accepteras före publicering

* Obligatoriska datafält

Oliko juttu kiinnostava?

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat ensimmäisenä tietää viimeisimmistä blogiteksteistä, tarjouksista ja uutuuksista!