Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Vaalea nainen juo appelsiinimehua

5 tärkeää asiaa ravintolisien käytöstä

Nämä viisi asiaa sinun on hyvä tietää, kun käytät ravintolisiä. Niihin kannattaa palata välillä, vaikka olisi jo löytänyt itselle sopivat tuotteet ja käyttänyt niitä pitkään. Joskus tuotteen sisältö nimittäin muuttuu tai kehon tarpeet vaihtelevat ja on syytä tarkistaa, että otetut ravintolisät vastaavat omia tarpeita.

1. Säännöllisyys

Unohtuuko käyttö? Ravintolisien käytössä kaikkien olennaisinta on säännöllisyys. Käyttöä ei kannata jättää kokonaan katkolle esimerkiksi kesän ajaksi. Kehomme tarpeet pysyvät suhteellisen samanlaisina vuodenajasta riippumatta. Tämä pätee myös D-vitamiiniin. Toki annosta voi halutessaan pienentää, mikäli elintavat merkittävästi muuttuvat.

2. Ainesosien tuntemus

Tiedätkö mitä otat? Aina kannattaa katsoa mitä ravintolisä sisältää ja kuinka paljon. Etenkin jos käytössä on useita erilaisia ravintolisiä, on varmistettava, että päivittäiset annokset pysyvät sallituissa rajoissa. On viisasta huomioida myös ravintoaineiden erot imeytymisen osalta.

3. Oma elämäntilanne

Millaisia erityistarpeita juuri sinulla on? Ravintolisistä saatu hyöty vaihtelee elämäntilanteen mukaan. Etenkin raskauden aikana ravintolisien tarve ja suositukset ovat erilaiset kuin muutoin. Samoin ikääntyminen tuo eteen uusia haasteita kehon oman tuotannon hidastuessa. Siispä ikä ja elämäntavat kannattaa huomioida ravintolisiä valitessa.

4. Yhteisvaikutukset

Käytätkö lääkkeitä säännöllisesti? Yleisesti ottaen ravintolisät ovat turvallisia kohtuukäytössä. Joillakin lääkityksillä on kuitenkin havaittu olevan yhteisvaikutuksia. Etenkin verenpaine-, verenohennus- tai kilpirauhaslääkkeitä käyttävän kannattaa varmistaa ravintolisien sopivuus lääkäriltä.

5. Vaikutusten seuranta

Tarkkaile aina miten otettu ravintolisä juuri sinuun vaikuttaa. Muista kuitenkin, että positiivinen vaikutus ei välttämättä ilmene ennen kuin vasta kuukausien päästä. Hyvä tapa on tarkkailla ravintoaineiden imeytymistä säännöllisillä ja riittävän kattavilla laboratoriotutkimuksilla. Samalla saat hyvän kuvan omasta terveydestäsi ja voit reagoida nopeasti, jos siihen on syytä.

 

Valitse sinulle sopivat ravintolisät!

 D-vitamiinilisä, Sinkki+C-vitamiini ja Magnesium+ samassa kädessä

 Katso valikoima tästä!

STR Nordic – Vahvempi elämä

 

Edellinen artikkeli Ravintolisien imeytyvyys
Seuraava artikkeli Varför Kivan Silmän Omega passar även för dina ögon.

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät