Gå till innehållet
STR Nordic – Ett starkare liv.
STR Nordic – Ett starkare liv.

Språk

Kookos-appelsiinikakku

Kokos apelsinkaka

Denna underbart fräscha tårta är äggfri, sockerfri och vegansk. Kakan gräddas dagen innan för att den ska hinna smaksätta och hålla ihop bättre. Efter dekoration bör du ställa den kallt en stund innan servering. Detta för att kokosgrädden inte ska börja rinna. Kakan gräddas i brödform, men den går även att grädda i en 20 cm bred rund form.

INGREDIENSER

Tårtbotten
1 stor eller två små Fair Trade-fläckiga bananer
1/2 dl Pudhistamos extra virgin kokosolja , smält
5 matskedar Biona ekologisk kikärtsbuljong eller aquafaba
1 ekologisk apelsinskal och juice
1 matsked äppelcidervinäger
3 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk bakpulver
1 dl ekologiska kokosflingor

Fyllning och frosting
1/2 burk God God blåbärs- eller aprikossylt
1 dag Biona ekologisk kokosvispad grädde
1/4 tsk Foodin Stevia Sweet extraktpulver

Apelsinjuice och vatten för återfuktning

Ornament
1 påse 5th Season torkade blåbär och bananer
Kokosflingor
Myntablad
apelsinskal

TILLVERKNING

1. Ställ in kokosgrädden i kylen.

2. Klä formen med bakplåtspapper.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i basen.

4. Tvätta apelsinen noggrant. Riv skalet och pressa ur saften. Lämna en skvätt juice för att fukta och lite skal till dekoration.

5. Mosa bananerna till en slät puré. Blanda ner apelsinskal och juice, vinäger och flytande aquafaba i purén. Tillsätt den smälta kokosoljan sist och direkt efter de torra ingredienserna. Blanda snabbt utan att knåda.

6. Häll degen i formen och jämna till den.

7. Grädda på mitten av ugnen i 175 grader, beroende på din ugn, i ca 30-35 minuter. Kontrollera färdigheten med en sticka.

8. Jag låter kakan svalna utan formen. Lägg tillbaka den avsvalnade kakan i formen, täck ordentligt och låt vila i kylen över natten.

9. Vispa grädden och stevian till ett fluffigt skum.

10. Dela kakan i två lager.

11. Fukta tårtlagren på båda sidor med apelsinjuice-vattenblandningen.

12. Bred sylt på den första botten och grädde ovanpå. Fyll båda lagren så här. Om du vill kan du använda två no sylt för olika lager.

13. Frosta kakan med kokosgrädde. Dekorera tårtan med kokosflingor, torkad frukt, myntablad och apelsinskal.

Föregående artikel Grön energidryck
Nästa artikel Torra ögon: Orsaker och behandling

Lämna en kommentar

Kommentarer accepteras före publicering

* Obligatoriska datafält

Vertaile tuotteita

{"one"=>"Valitse 1-3 tuotetta vertailuun", "other"=>"{{ count }} valittu"}

Valitse ensimmäinen tuote vertailuun.

Valitse toinen tuote vertailuun.

Valitse kolmas tuote vertailuun.

Vertaile