Gå till innehållet
STR Nordic – Ett starkare liv.
STR Nordic – Ett starkare liv.

Språk

Hummuslautanen_kikherneet_oliiviöljy

Världens bästa hummus

Med detta traditionella recept kan du utan ansträngning skapa hummus som passar till vardag och fest. Hummus är jättegott på bröd som pålägg eller som dippsås till grönsaker. Proteinrik hummus är ett mättande tillskott till till exempel en lätt soppa eller sallad. Du kan få en mildare variant när du byter ut cayennepepparn mot ett mildare paprikapulver.

INGREDIENSER:

handla om. 1,5 dl torr Foodin Kikärter / 4 dl mogna kikärter
1 vitlöksklyfta
4 matskedar Foodin's Light Tahini
saften av en liten citron
1 tsk ost spiskummin
kryddsalt
kryddig cayennepeppar
ca 1 dl vatten
Mat i extra virgin olivolja , cayennepeppar och kikärter för dekoration.

TILLVERKNING:

1. Blötlägg torra kikärtor över natten i en gryta. Tvätta ärtorna och koka dem i rent vatten i cirka en timme. Skölj och låt svalna.

2. Mixa tahini, vatten, citronsaft, vitlök och kryddor i en mixer till en slät smet.

3. Tillsätt gradvis kikärtorna i blandningen (spara några till dekoration). Tillsätt eventuellt mer vatten om hummusen verkar för torr.

4. Häll upp i ett serveringsfat, Garnera med olivolja, kikärter och cayennepeppar.

Dricks! Olivolja på hummusytan förhindrar att den torkar ut och förbättrar hållbarheten. Överbliven hummus håller sig i kylen i ungefär en vecka. 😋

Föregående artikel Med åldern betonas vikten av alfaliponsyra

Lämna en kommentar

Kommentarer accepteras före publicering

* Obligatoriska datafält

Oliko juttu kiinnostava?

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat ensimmäisenä tietää viimeisimmistä blogiteksteistä, tarjouksista ja uutuuksista!