Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Nainen nauraa hasselpähkinä kädessään

Höystä kasvisruoat näin!

Kasvispainotteinen ateria on ekoteko ja keventää viikkoa mukavasti. Lisäksi kasvikset sisältävät paljon elimistöllemme tärkeitä kuituja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Värikäs ateria on paitsi terveellinen, myös maukas ja vaihtoehtoja on tarjolla monipuolisesti. Toisinaan kasvispainotteinen ruoka kaipaa kuitenkin jotakin extraa pitääkseen nälän hyvin loitolla.

Erinomainen keino tuoda lautaselle lisätäytettä on käyttää B-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä sisältäviä siemeniä ja pähkinöitä.

Valikoima on niin laaja, että jokaiseen ateriaan löytyy varmasti jokin sopiva ja oman maun mukainen vaihtoehto! Parasta on, että nuo paljon hyviä rasvoja sisältävät pienet ihmeet pitävät hyvin kylläisenä ja voitelevat kehoamme sisäisesti saaden ruuansulatuksenkin toimimaan paremmin.

Miten käyttää pähkinöitä ja siemeniä?

Kaikista helpointa on ripotella pähkinöitä tai siemeniä valmiin ruoan päälle. Se tekee ruoasta myös houkuttelevamman näköistä. Kokeile esimerkiksi saksanpähkinöitä salaattiin, hasselpähkinöitä mysliin, manteleita aamupuuroon ja vaikkapa kurpitsansiemeniä kasvissosekeittoon. Pekaanipähkinät puolestaan sopivat jälkiruokien ja leivonnaisten päälle niiden ihanan karamellisen maun vuoksi. 

Pähkinöitä ja niistä valmistettuja tahnoja voi myös käyttää ruoanvalmistukseen. Esimerkiksi cashewpähkinöillä saa sosekeittoihin kermaisuutta, kun antaa niiden pehmetä kasvisten kanssa samassa vedessä.  Tai sitten cashewpähkinät voi halutessaan pehmentää liottamalla niitä kylmässä vedessä. Pehmenneet pähkinät voi soseuttaa tehosekoittimella ja seoksen käyttää esimerkiksi kastikkeen joukossa kerman tavoin. Saman asian ajaa valmis cashewtahna.

Hyvä muistaa

Pähkinät ja siemenet sisältävät kokoonsa nähden runsaasti energiaa. Siitä huolimatta niitä suositellaan päivittäiseen käyttöön. Pähkinät ja siemenet ovat järkevää ruokaa, sillä niissä on niin paljon hyvää energian lisäksi. 

Pähkinöissä ja siemenissä kannattaa suosia luomua ja vaihdella lajeja, jotta elimistöön ei pääse kertymään liikaa raskasmetalleja. Syytä huoleen ei kohtuukäyttäjällä kuitenkaan ole, sillä pitoisuuksia valvotaan tarkoin.

Tutustu laajaan valikoimaamme PÄHKINÖITÄ ja SIEMENIÄ ja valitse omat suosikkisi.


Vinkki! Katso täältä ohje helppoon Banaani-pekaanipannukakkuun! 😋
Edellinen artikkeli Fermentoitujen ruokien hyödyt
Seuraava artikkeli Helppo banaani-pekaanipannukakku

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät