Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Mustikoita naisen kämmenillä.

Marjametsän aarteet

Tuliko kesän marjasato poimittua vai jäikö marjaretki suunnittelun asteelle? Mustikkakausi alkaa olla jo ohi, mutta vielä ehdit kerätä ainakin puolukoita ja karpaloita. Marjojen kerääminen on kuntoliikuntaa, eivätkä terveyshyödyt lopu siihen. Kotimaisia marjoja kutsutaan terveyspommeiksi, eikä turhaan. Lue alta millaisia hyötyjä itsellesi keräät.

1. Vähäkalorisia

Marjoilla voi herkutella ilman huolta lisäkiloista. Marjoissa on vähemmän sokeria kuin useimmissa hedelmissä. Marjat kannattaa nauttia mieluiten. sellaisenaan ilman lisättyä sokeria. Lisämakeutta kaipaavalle löytyy vaihtoehtoja täältä.

2. Runsaskuituisia

Marjoissa on runsaasti liukoista kuitua, joka auttaa verensokerin pysymistä tasaisena ja vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihin. Kuitupitoisimpia luonnonmarjoja ovat pihlajanmarja, lakka ja vadelma. Puutarhamarjoista taas runsaasti kuitua sisältävät mustaherukka ja marja-aronia. 

3. Vitamiinipitoisia

Marjoja monipuolisesti keräilemällä saa hyödynnettyä kattavan kirjon erilaisia vitamiineja. Pelkästään metsämustikka sisältä runsaasti C-vitamiinia, A-vitamiinia, E-vitamiinia ja K-vitamiinia sekä B-ryhmän vitamiineja. Monet vitamiinit toimivat kehossa antioksidantteina, jotka säätelevät elimistön oksidatiivista stressiä.

4. Paljon polyfenoleita

Mustikan, mustaherukan ja marja-aronian tumma väri on peräisin niiden sisältämistä antosyaaneista, jotka ovat polyfenoleja. Antosyaaneja on tutkittu esimerkiksi silmien terveyteen ja elimistön tulehdustiloihin liittyen. 

5. Helppous, saatavuus ja edullisuus

Ehdoton hyöty marjoille on niiden helppo saatavuus. Metsää ei yleensä tarvitse etsiä kovin kaukaa, joten ilmaista superruokaa on tarjolla helposti. Ja vaikkei metsään menisikään, niin marjoja ilman ei tarvitse olla. Kotimaiset marjat voi vaivatta kerätä marketin pakastealtaasta. Vaihtelua saa kokeilemalla kuivattuja marjoja tai marjajauheita.

Marjojen hyödyt saa myös lisäravinteista.

 

Tutustu Mustikka+ -ravintolisään!

Siinä yhdistyvät mustikan luonnolliset voimat ja A-vitamiinin tehokkuus!

 

Mustikka+, antioksidantteja vastustusykyyn

 

Tai kokeile C-vitamiinilla terästettyä Karpalo+Koivua!
Se antaa erinomaista tukea vastustuskyvyllesi!
Karpalo+Koivu vahvaa tukea vastustuskykyyn
 Tilaa
Edellinen artikkeli Tuorepuuro 2 X
Seuraava artikkeli Helppo soodaleipä

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät