Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Näin huolehdit silmistäsi

Näin huolehdit silmistäsi

Terveelliset elämäntavat kuten monipuolinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja tupakoimattomuus ovat hyviä tapoja edistää kokonaisvaltaista terveyttä ja hyvinvointia, myös silmiemme osalta. Näiden lisäksi on muutamia muita seikkoja, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta silmät pysyisivät kunnossa ja näkökyky mahdollisimman hyvänä mahdollisimman pitkään.

Huolehdi silmien hygieniasta ja ennaltaehkäise vammat

Silmiä kannattaa varjella bakteereilta koskien niihin aina vain puhtailla käsillä. Erityisesti piilolinssien käyttäjien on hyvä huomioida tämä. Suojalasit on syytä muistaa työssä ja harrastuksissa aina, kun niiden käyttö on suositeltavaa.

Suojaa silmät auringolta

Nykyään aurinkosuojavoiteiden käyttö on varsin yleistä, koska liiallisen uv-säteilyn aiheuttamat haitat ovat laajalti tiedossa. On hyvä tiedostaa, että myös silmät on syytä suojata aurinkoisella/kirkkaalla säällä vuodenajasta riippumatta. Kun muistat käyttää aurinkolaseja, vältyt todennäköisemmin esimerkiksi silmänpohjan ikärappeumalta sekä tietysti herkän silmänympärysihon palamiselta. Mahtavaa on se, että aurinkolasit ovat hyödyllisyyden lisäksi näyttävä asuste.

Käy näöntarkastuksessa säännöllisesti

Muutokset silmien terveydessä käyvät ilmi usein juuri näöntarkastuksessa, vaikka et itse olisi vielä mitään ongelmia huomannut. Tästä syystä säännöllinen silmien tarkistuttaminen optikolla tai silmälääkärillä on ensiarvoisen tärkeää. Sopiva tahti tarkastuksille on keskimäärin joka toinen vuosi.

Tauota päätetyötä

Lisääntynyt päätteiden katselu asettaa silmiemme hyvinvoinnin uudenlaisten haasteiden eteen. Silmät väsyvät helposti joutuessaan tarkentamaan lähellä oleviin kohteisiin, kuten puhelimen, tabletin ja tietokoneen ruudulle. Lähelle keskittyneiden silmien lihakset ovat jännittyneet ja voivat pahimmillaan jäykistyä. Tällöin katseen tarkentaminen kauas vaikeutuu.

Pitkittynyt lähinäkötyöskentely aiheuttaa silmä- ja päänsärkyä- sekä niska-hartiaseudun kipuja. Älylaitteiden sininen valo voi lisäksi kuivattaa silmiä ja vaikeuttaa nukahtamista iltaisin. Moni varmaan tunnistaa nämä ongelmat vietettyään päivän ruudun äärellä ja vielä illasta ison siivun puhelinta tuijottaen.

Silmien hyvinvointi ei kärsi, kun katseen nostaa välillä pois ruudusta ja tekee silmäjumppaa.

20-20-20-20 -sääntö on kätevä: siirrä katse pois ruudusta 20 minuutin välein, keskity katsomaan 20 metrin päässä olevaa kohdetta 20 sekunnin ajan ja räpyttele silmiä 20 kertaa. Muista myös laittaa älylaite pois ajoissa ennen nukkumaan menoa!

Tue silmien hyvinvointia lisäravinteilla

Silmäterveyden tueksi on kehitetty myös erilaisia lisäravinteita, joita kannattaa suosia terveellisen ruokavalion lisäksi. Nämä lisäravinteet sisältävät etenkin hyviä rasvahappoja ja tehokkaita kasviuutteita, kuten mustikkaa. Tästä pääset kurkkaamaan meidän valikoimamme silmien hyvinvointiin.

 

Kaupastamme löydät myös suositun Kuivan Silmän Omega -ravintolisän. 
Edellinen artikkeli Helppo banaani-pekaanipannukakku
Seuraava artikkeli Mocktail x 3

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät