Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Hummuslautanen_kikherneet_oliiviöljy

Maailman paras hummus

Tällä perinteisellä reseptillä loihdit arkeen ja juhlaan sopivan hummuksen vaivattomasti. Hummus maistuu leivän päällä levitteenä tai dippikastikkeena kasviksille. Proteiinipitoinen hummus on täyttävä lisä esimerkiksi kevyen keiton tai salaatti annoksen kanssa. Lempeämmän version saat, kun vaihdat cayennepippurin miedompaan paprikajauheeseen.

AINEKSET:

noin. 1,5 dl kuivia Foodinin Kikherneitä / 4 dl kypsiä kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
4 rkl Foodinin Vaaleaa Tahinia
yhden pienen sitruunan mehu
1 tl juustokuminaa
maustemitallinen suolaa
maustemitallinen cayennepippuria
n. 1 dl vettä
Koristeluun Foodinin Extraneitsytoliiviöljyä, cayennepippuria ja kikherneitä.

VALMISTUS:

1. Liota kuivia kikherneitä yön yli kattilassa. Huuhdo herneet ja keitä puhtaassa vedessä noin kypsiksi reilun tunnin ajan. Huuhtele ja anna jäähtyä.

2. Sekoita tehosekoittimessa tahini, vesi, sitruunamehu, valkosipuli ja mausteet tasaiseksi seokseksi.

3. Lisää kikherneet seokseen vähitellen (säästä muutama koristeluun). Lisää tarvittaessa lisää vettä, jos hummus vaikuttaa liian kuivalta.

4. Kaada tarjoiluastiaan, koristele oliiviöljyllä, kikherneillä ja cayennepippurilla.

Vinkki! Oliiviöljy hummuksen pinnalla estää sen kuivumisen ja parantaa säilyvyyttä. Ylijäänyt hummus säilyy jääkaapissa noin viikon. 😋

Edellinen artikkeli Iän myötä alfalipoiinihapon merkitys korostuu

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät

Oliko juttu kiinnostava?

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi ja saat ensimmäisenä tietää viimeisimmistä blogiteksteistä, tarjouksista ja uutuuksista!