Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Lisää puhtia hiihtolenkille!

Lisää puhtia hiihtolenkille!

Silloin kun säät suosivat ja kuntosalin ovea ei tee mieli aukaista, kannattaa suunnata ulkoilmaan. Hiihtoladulla tai lenkkipolulla rehkivä saa samalla mukavasti raitista ilmaa. Liikuntaa harrastavan kannattaa kiinnittää huomiota näihin seikkoihin, joilla arjen urheilu sujuu sulavammin.

 

1. Riittävä energian saanti

Liikuntaa harrastavan täytyy saada tarpeeksi energiaa, jotta keho kestää rasitusta ja liikunta on nautinnollisempaa. Painonpudottajankin kannattaa pitää mielessä riittävä energian saanti, sillä nälkäisenä ei jaksa antaa parastaan. Tässä auttaa säännöllinen ruokarytmi ja tasapainoisesti koostettu ruokavalio. 

Usein lisäenergiaa haetaan välipaloja napostelemalla. Välipaloissa ei sinänsä ole mitään pahaa. Ongelma on siinä jos välipalat sisältävät turhaa sokeria tai huonolaatuisia rasvoja.

 

Kollageeniproteiinipatukat

Laadukkaat välipala- ja proteiinipatukat ovat toimivia välipaloja, jotka on helppo pakata mukaan minne vain.

 

Toinen turha energian lähde voi olla virvoitusjuomat ja energiajuomat, joilla etsitään hetkittäistä energiapiikkiä. Onneksi myös näistä on olemassa luonnollisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi vihreäteepohjaiset Puhdistamon Natural Energy -juomat sekä fermentoidut Kombuchat ovat toimivia juomia jos kaipaa lisäpiristystä.

 

2. Lepo ja palautuminen

Tärkeintä jaksamisen kannalta on kuitenkin riittävä ja laadukas yöuni. Yleinen hyvinvointi nojautuu pitkälti sen varaan. Laadukasta unta voidaan tukea ravintolisillä. Ashwagandha on liikuntaa harrastavalle erittäin hyvä tuote, koska aamulla otettuna se auttaa jaksamaan paremmin, mutta illalla nautittuna edistää rauhoittumista.

 Ashwagandha liikunnan tukena

Ashwagandha tukee jaksamista monipuolisesti.

 

On tärkeää palautua liikunnasta ennen seuraavaa suoritusta, jotta elimistö ei ylikuormitu. Yhtä tärkeää on palautua muista elämää kuormittavista asioista. Jos liikunta tuntuu raskaalta tai pienikin rasitus väsyttää kohtuuttomasti, kannattaa tarkastella elämäntapoja laajemmin. Omien stressitekijöiden tunnistaminen helpottaa elämän tasapainottamisessa.

 

Toisinaan lepo ennen lenkkiä voi olla viisas valinta. 

 

Kovemman treenin tai muun hikoilun jälkeen riittävä nesteytys on osa palautumista. Kätevä vaihtoehto tähän on nesteeseen sekoitettava jauhe, joka sisältää elimistön vaatimia ravinteita.

Elektrolyyttijauheet ovat sokerittomia, hyvänmakuisia ja helppokäyttöisiä nesteyttäjiä.

 

 Tutustu muihin STR Nordicin liikuntaa tukeviin tuotteisiin.

 Urheilijan ravintolisät

 

Edellinen artikkeli Talvipäivän tomaatti-linssikeitto
Seuraava artikkeli Vinkkejä vatsan hyvinvointiin

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät