Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Hassuttelevat äiti ja tytär tekevät läksyjä

5 ravintoainetta aivojesi hyvinvointiin

1. OMEGA-3

Omega-3-rasvahappoihin kuuluva DHA edistää tutkitusti aivojen toimintaa, kun sitä nautitaan päivittäin 250 mg. Tämä määrä on helpointa saada laadukkaasta ravintolisästä.

Kalaöljy on erinomainen omega-3-rasvahappojen lähde, koska se sisältää sekä DHA:n lisaksi toista terveydelle merkittävää omega-3-rasvahappoa EPA:a.

Omega-3 Lapsille pureskeltavat kalaöljykapselit
Omega-3 Lapsille on lasten oma omega-3-tuote, joka sopii kasvavan lapsen tarpeisiin.

 

 

2. JODI

Jodi tukee hermoston normaalia toimintaa, edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä normaalia kognitiivista toimintaa.

Jodia on hyvä ottaa ravintolisänä, etenkin jos ei käytä ruoanlaitossa jodioitua suolaa, vaan esimerkiksi tavallista merisuolaa tai ruususuolaa. 

 

3. KOLIINI

Koliini on usein B-ryhmän vitamiineja lähellä oleva, ehdollisesti välttämätön ravintoaine. Sitä tarvitaan solukalvojen rakennusaineena ja se vaikuttaa solujen välisessä viestinnässä.

Koliinin fosforijohdannaisia esiintyy hermoissa ja aivokudoksessa. Koliini ylläpitää normaalia homokysteiiniaineenvaihduntaa yhdessä folaatin, B6-vitamiinin ja B12-vitamiinin kanssa. 

 

4. BACOPA

Pikkubakopa (Bacopa monnieri) on subtrooppisessa ja trooppisessa Aasiassa luonnollisesti esiintyvä ratamokasvi, joka tukee muistia sekä edistää keskittymistä ja oppimiskykyä.

Pikkubakopalla on lyhyt- ja pitkäkestoista muistia parantavia vaikutuksia ja mahdollisesti myös hippokampuksen toimintaa tukevia vaikutuksia.

Pikkubakopan muistia tukevat vaikutukset ovat erityisen tärkeitä vanhenemisen fysiologisten muutosten vuoksi. Pikkubakopan on myös havaittu edistävän ääreisverenkiertoa sekä normaalia verenkiertoa, joka on yhteydessä aivojen toimintaan.


Pikkubakopa edistää muistia ja muuta aivojen toimintaa tehokkaasti.
Muisti UP sisältää pikkubakopaa, B12 vitamiinia ja muita muistia tukevia ainesosia.

 

5. B12 (ja muut B-ryhmän vitamiinit)

B12-vitamiini edistää normaalia psykologista toimintaa. Muisti UP -tuotteessa on käytetty B12-vitamiinia monien asiantuntijoiden suosittelemassa metyylikobalamiini-muodossa. Se on bioaktiivinen muoto, joka on valmiiksi solujen hyödynnettävissä.[1]

B12-vitamiini myös edesauttaa normaalia homokysteiiniaineenvaihduntaa yhdessä folaatin, B6-vitamiinin ja koliinin kanssa. 

Lue lisää B12-vitamiinin vaikutuksista muistiin täältä.

 

[1]      Paul C, Brady DM. Comparative Bioavailability and Utilization of Particular Forms of B12 Supplements with Potential to Migitate B12-related Genetic Polymorphisms. Integr Med (Encinitas). 2017 Feb;16(1):42-49.

Edellinen artikkeli Mikä shampoo sopii koiran pesuun?
Seuraava artikkeli Ravintolisät vastustuskyvyn ylläpitoon: miten päästä alkuun?

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät