Siirry sisältöön
STR Nordic – Vahvempi elämä.
STR Nordic – Vahvempi elämä.
Mustikka raakakakku

Ihana mustikkaraakakakku

AINEKSET:

POHJA:
3 dl saksanpähkinöitä
noin 8 isoa taatelia
1 tl kanelia
ripaus suolaa

TÄYTE:
4 dl cashewpähkinöitä
1 dl kookosöljyä
2 sitruunan mehu
3 rkl agavesiirappia
1 vaniljatangon siemenet
1,5 dl mustikoita

VALMISTUS:
1. Murskaa pohjan ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella. Painele massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi pakkaseen.

2. Soseuta kaikki täytteen ainekset paitsi mustikat sileäksi massaksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää makeutusta tai sitruunaa tarvittaessa. Lusikoi noin ⅔ täytteestä pohjan päälle ja laita pakkaseen.

3. Soseuta mustikat lopun täytteen kanssa ja levitä viimeinen kerros irtopohjavuokaan.

4. Laita kakku jähmettymään pakkaseen noin 1-2 tunniksi ja tarjoile.

Edellinen artikkeli Rouskuva granola
Seuraava artikkeli Näistä ravintolisistä hermostosi hyötyy eniten

Kommentit

Annika / STR Nordic Store - 30 maaliskuu, 2021

Hei! Agavesiirappi on agavekasvista valmistettua siirappia, jolla on matala glykeeminen indeksi (11-19). Tämä tarkoittaa, ettei se aiheuta tavalliseen siirappiin verrattuna yhtä suuria verensokerin heilahteluja. Agavesiirappi on varsin terveellinen ja luonnollinen makeuttaja. Kookosöljyä käytetään raakaleivonnassa sen viileässä jähmettyvän ominaisuuden vuoksi. Tähän kakkuun se on olennaista kakun rakenteen kannalta. Lisäksi se tuo kakkuun myös makua. Rypsiöljy ei valitettavasti sen tähden toimi tässä reseptissä korvaavana ainesosana.

leena hätönen - 30 maaliskuu, 2021

mikä on agavesiirappi miksi kotimainen siirappi ei käy koska jokaisella uskallan väittä on kaapissa sitä ja vielä takerrun tuohon kookosöljyyn on tuonti ainetta rypsiöljy ajaa varmasti samanasian.koittakaa kehitellä hyviä piirakoita kotimaisista raakaainesta.terv liena

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät