Siirry sisältöön
STR Nordic - Ett starkare liv.
STR Nordic - Ett starkare liv.
Kolme syytä antaa hevosellesi kotimaista hamppurouhetta

Tre skäl att ge din häst tamhampafoder

Hampaprodukter har vuxit i popularitet inte bara bland människor som bryr sig om sin hälsa. Grit gjord speciellt av hampfrö är ett utmärkt tillskottsfoder även för hästar och ponnyer.

Här är tre anledningar till varför du också bör välja hampagryn:

1. Hampagryn innehåller mycket essentiella fettsyror.

Omega-3-fettsyrorna som finns i hampa är också nödvändiga för välbefinnandet i hjärnan och ögonen hos hästar och ponnyer. Omega-3 och omega-6 fettsyror är i ett balanserat förhållande i hampa. De fungerar som antioxidanter, skyddar huden och stödjer funktionen hos din hästs kropps antiinflammationssystem. Hampa stödjer din hästs immunitet.

2. Hampagryn innehåller mycket protein.

Hampa är ett näringsrikt tillskott för din häst eller ponny eftersom det innehåller mycket protein. Hampans aminosyraprofil är bra, och edestinet och albuminet som den innehåller absorberas effektivt. Aminosyrorna i hampan är magvänliga och orsakar inte allergier.

3. Hampagryn stöder välbefinnandet av din hästs hud, hår, hovar och hov- och hornsubstans.

Hampans fettsyror och andra näringsämnen stödjer din hästs välbefinnande på många sätt. Hampagryn stödjer behandlingen av hudproblem och upprätthåller kvaliteten på pälsen och håret samt immuniteten. Din hästs hovar kommer också att tacka dig när du använder hampagryn regelbundet!

STR Nordic säljer inhemskt hampfrömjöl

  Ta reda på det här!

- Thomas

P.S. Krossade hampafrön är gjorda av livsmedelsklassad hampa, som naturligtvis inte innehåller några tvivelaktiga eller förbjudna ingredienser. Säkert val!

Edellinen artikkeli Nöt- och frösallad

Kommentit

Tuomas / STR Nordic Store - 15 juli. 2020

Hei Hanna! Suosittelemme hamppurouhetta pienikokoisille hevosille ja poneille 0,5–2 dl vuorokaudessa ja yli 500 kg hevosille 1–5 dl vuorokaudessa. Kovan rasituksen yhteydessä voidaan tarvittaessa antaa enemmän.

Hanna - 15 juli. 2020

Millaiset syöttömäärät tästä on suosituksena, jotta noita terveysvaikutuksia voi odottaa?

Jätä kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua

* Vaaditut tietokentät